Een cursus waar je in 7 lessen de kneepjes van de spiegelreflex camera leert kennen. Je hebt geïnvesteerd in een prachtige camera met veel mogelijkheden. Een technisch hoogstandje. Dingen worden mogelijk gemaakt die voorheen niet mogelijk waren.

Toch kennen veel mensen de teleurstelling wanneer ze de foto’s terug zien. De camera staat in de automatische stand en de foto is onder- of overbelicht. Hoe kan het dan dat de voorgrond overbelicht is en de achtergrond zo donker wanneer je een flits gebruikt. De foto laat de dingen toch anders zien dan ik gedacht had bij het maken van de foto.

Dit is een greep uit de problemen die ontstaan met de prachtige camera die je in je bezit hebt. Tijdens de cursus gaan we hier mee aan de slag. We gaan ons verdiepen in de mogelijkheden die spelen met het diafragma, sluitertijd, belichtingscorrectieknop en de vele andere mogelijkheden die op de spiegelreflex camera zitten je bieden.

De cursus bestaat voor een gedeelte uit theorie en voor een groot gedeelte uit praktijk, vijf avonden en twee keer een zaterdagochtend. We blijven niet binnen maar gaan er ook op uit.

Aan het einde van de basiscursus ben je in staat om zelf invloed uit te oefenen op de kwaliteit van je foto’s. De camera is een verlengstuk van jezelf geworden. Wat je ziet kan je ook werkelijk zo vast leggen zoals je het ziet. Een cursus die de liefde voor de fotografie zeker zal versterken en het plezier in deze hobby ten goede komt.

Om aan de basiscursis deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een camera waar je minimaal de iso, sluitertijd en diafragma handmatig aan kunt passen. Daarnaast heeft het de voorkeur dat je lens verwisselbaar is. Ook is het handig een statief en een losse flitser te hebben.
Twijfel je er over of jouw camera geschikt is? Neem dan gerust even contact met mij op.

De kosten van de basiscursus in Zeewolde van 7 lessen zijn € 115,00 (incl. 21% btw). Dit is inclusief het cursusboek en inclusief koffie/thee tijdens de cursusavonden in het Kruispunt.

De volgende basiscursussen starten in het najaar 2019. Nu ook de mogelijkheid een cursus te volgen op maandagochtend.  Klik hier voor de datums. Je kunt je hier vast aanmelden.

Voor de cursusdatums en aanmelden voor de basiscursus of vervolgcursus in Nijkerk verwijs ik u naar de website van de Volksuniversiteit Nijkerk